Home > News > Technical Tips > Technical Questions And Answers About Diesel Generators (5)

Technical Tips

Technical Questions And Answers About Diesel Generators (5)
2021-12-01 09:32:14
36. How to divide the automation level of diesel generator set?
Answer: Manual, self-starting, self-starting plus automatic mains conversion cabinet, long-distance three remote (remote control, remote measurement, remote monitoring.)
 
37. Why is the outlet voltage standard of the generator 400V instead of 380V?
Answer: Because the line after the line has voltage drop loss.
 
38. Why is it required that the place where diesel generator sets are used must have smooth air?
Answer: The output of the diesel engine is directly affected by the amount of air sucked in and the air quality, and the generator must have sufficient air for cooling. Therefore, the use site must have smooth air.
 
39. Why is it not advisable to use tools to screw the above three devices too tightly when installing the oil filter, diesel filter, and oil-water separator, but only need to rotate it by hand to prevent oil leakage?
Answer: If it is tightened too tightly, the sealing ring will thermally expand under the action of the oil bubble and the heating of the body, causing great stress. Cause damage to the filter housing or the separator housing itself. What's more serious is the damage to the body's nut so that it can't be repaired.
 
40. What are the benefits of a customer who has purchased a self-starter but has not purchased an automatic conversion cabinet?
Answer:
1) Once there is a power outage in the city network, the unit will automatically start to speed up the manual power transmission time;
2) If the lighting line is connected to the front end of the air switch, it can also ensure that the lighting of the computer room is not affected by the power outage, so as to facilitate the work of the operator;
 
41. What conditions can the generator set meet before it can be closed for power transmission?
Answer: With water-cooled units, the water temperature reaches 56 degrees Celsius.
The air-cooled unit and the body are slightly hot.
The voltage frequency is normal when there is no load. The oil pressure is normal. Only then can switch on and transmit power.
 
42. What is the load sequence after power on?
Answer: Bring the load in order from largest to smallest.
 
43. What is the unloading sequence before shutting down?
Answer: The load is unloaded from small to large, and finally shut down.
 
44. Why can't it be shut down and turned on under load?
Answer: The shutdown on load is an emergency shutdown, which has a greater impact on the unit. Starting with load is an illegal operation that will cause damage to the electrical equipment of the power generation equipment.
 
45. What should I pay attention to when using diesel generators in winter?
Answer:
1) Note that the water tank must not freeze. The preventive methods include adding special long-term anti-rust, antifreeze or using electric heating equipment to ensure that the room temperature is above the freezing point.
2) Open flame baking is strictly prohibited.
3) The no-load preheating time must be a little longer before power is supplied.
 
46. ​​What is the so-called three-phase four-wire system?
Answer: There are 4 outgoing wires of the generator set, of which 3 are live wires and 1 is a neutral wire. The voltage between the live wire and the live wire is 380V. 220V between the live wire and the neutral wire.
 
47. What is the three-phase short circuit? What are the consequences?
Answer: There is no load between the live wires, and a direct short circuit is a three-phase short circuit. The consequences are terrible, and serious ones can lead to plane crashes and deaths.
 
48. What is the so-called reverse power transmission? What are the two serious consequences?
Answer: The situation of self-provided generators transmitting power to the city network is called reverse power transmission. There are two serious consequences:
a) There is no power failure in the city network, and the power supply of the city network and the self-provided generator power supply generate asynchronous parallel operation, which will destroy the unit. If the self-provided generator has a large capacity, it will also cause shocks to the city network.
b) The city network has been out of power and is undergoing maintenance, and its self-provided generator is sending power backwards. It will cause electric shock to the maintenance personnel of the power supply department.
 
49. Why should the commissioning personnel check whether all the fixing bolts of the unit are in good condition before commissioning? Are all line interfaces intact?
Answer: After long-distance transportation of the unit, sometimes it is inevitable that the bolt and line interface will loose or fall.
 
50. What level of energy does electricity belong to? What are the characteristics of alternating current?
Answer: Electricity is a secondary energy source. AC power is converted from mechanical energy, and DC power is converted from chemical energy. The characteristic of AC is that it cannot be stored and is used now.
 
51. What does the general symbol GF for domestic generator sets mean?
Answer: stands for dual meaning:
a) Power frequency generator set is suitable for the general power 50HZ generator set in our country.
b) Domestic generator set.
 
52. Must the load carried by the generator maintain a three-phase balance during use?
Answer: Yes. The maximum deviation shall not exceed 25%, and phase-loss operation is strictly prohibited.
 
53. Which four strokes does a four-stroke diesel engine refer to?
Answer: Inhale, compress, do work, and exhaust.
 
54. What is the biggest difference between a diesel engine and a gasoline engine?
Answer:
1) The pressure in the cylinder is different.
The diesel engine compresses air in the compression stroke stage;
The gasoline engine compresses the gasoline and air mixture in the compression stroke stage.
2) Different ignition methods.
The diesel engine relies on atomized diesel to spray high-pressure gas spontaneously;
Gasoline engines rely on spark plugs for ignition.

  [Return Home] [Print] [Go Back]   Next

Contact Us

  • Address:

    Office Add: #505 Guotai Building, Qifeng Road, Dongcheng Area, Dongguan City, Guangdong Province, China. Factory Add: Shangtun Industrial District, Liaobu Town, Dongguan City, Guangdong Province, China.
  • Contact Person:

    Lyoson
  • Tel:

    +8615914019341(Whatsapp/Wechat)
  • Fax:

    0086 27-5971 2856-601
  • Email:

    songxiaoyuan@bspower.cn